Har du åldern inne för whisky?

Denna hemsida innehåller information om alkohol så du måste vara över 20 år för att besöka den.

Om Kneippen

3 år och 28 releaser senare

Från att vara en liten tunna och ett experiment till att bli en riktig passion

Det började med Ardbeg och en liten 3L tunna år 2020. Ett av våra favorit destillerier tillsammans med vad vi då hade fattat tycke för just då wine finish.

Första släppet 2020 blev en succé samt efterkommande rom med rökig Ardbeg finish fick oss att expandera och köpa fler och större tunnor. Nu ca 3 år sedan vi började har vi lanserat 12st olika Kneippen whiskies, 3 Kneippen rom och en Gin release.

Vi som driver Kneippen

Vår whiskyresa och gemensamma kärlek för whisky började sent 2016 då Jim bjöd Robert på en Laphroaig 10 och det blev en ögonöppnare för Robert mestadels druckit mindre bra blended whisky och inte provat något riktigt rökigt innan.
Vi båda började i de rökigare regionerna, Islay och fattade snart tycke för Ardbeg och Bruichladdich.

Åren gick och 2020 var året då vi började prova mer vin och sherry lagringar vilket resulterade i vår första Kneippen whisky som var Ardbeg 10 lagrad i ungersk 3L ek tunna som mättats med sydafrikanskt rödvin. Den releasen resulterade endast i 4 flaskor men den var så bra att vi fortsatte och experimenten var igång.

Vi lärde känna Fredrik via den community som växt sig allt större på nätet under Covid och bjöd in honom på en provning. Vi fann varandra snabbt och har blivit nära vänner sedan dess. Fredrik har sippat whisky längre än oss och har ett stort intresse för allt som har med den ädla drycken att göra. Han visade tidigt att han ville engagera sig i vad vi skapade så vi valde att erbjuda honom en plats i våra projekt.

Vi tre är på olika stadier i vår whiskyresa och har olika preferenser för vad vi gillar mer eller mindre. Med våra tre olika smakpaletter hoppas vi kommer ge bra komplexitet till våra olika buteljeringar och en hel del roliga experiment. Nu, snart tre år sedan har vi fem, snart sex, olika fat som ligger på slutlagring.

Vi vill producera cask finish whiskys som kan sätta Norrköping på kartan samt växa framöver då det just nu är mer en privat hobby men vem vet, kanske kommer vi att ha Kneippen whisky på systembolaget en dag.

Rulla till toppen