Har du åldern inne för whisky?

Denna hemsida innehåller information om alkohol så du måste vara över 20 år för att besöka den.

Lucka nr 11

Whisky: Kilkerran heavily peated Batch #3
Destilleri: Glengyle
Lagring: 80% ex-bourbon + 20% ex-sherry
Ålder: NAS
Alkoholhalt: 59.7%
Whiskybase nr: WB152828

Destilleriet Glengyle ligger beläget i den lilla staden Campbeltown som har ett blygsamt antal invånare på ca 5000. Campbeltown är välkänt för sina destillerier och det finns 3 stycken:
– Springbank
– Glengyle
– Glen Scotia

Glengyle som är ett relativt nytt destilleri. 1998 ändrade Scotch Whisky Association ”reglerna” för vad som krävdes för att betecknas som whiskyregion. Campeltown hade bara två destillerier och när Springbanks ägare studerade dokumenten så krävdes tre. Sagt & gjort! Vi öppnar ett destilleri till! 2004 började Glengyle producera sprit. Personalen på Springbank sköter även Glengyle vilket gör att produktionen bara är aktiv några månader om året. Whiskyn är omtyckt och än så länge relativt prisvärd.

Denna whisky är den tredje fatstarka whiskyn som går i deras heavily peated serie som skall kunna ge en stor del peat/rök men samtidigt vara skiljt från den typiska Islay röken. Det är inte jättevanligt med killkerran och vi hoppas att det ska kunna ge er lite insikt om hur super rökig whisky kan vara som inte är från Islay.

Namnet Kilkerran kommer från skotska gaeliska: Ceann Loch Cille Chiarain (”huvudet av sjön i Saint Kierans cell”), namnet på en bosättning där Saint Kieran tros ha haft en religiös cell och där moderna Campbeltown ligger idag

Rulla till toppen