Har du åldern inne för whisky?

Denna hemsida innehåller information om alkohol så du måste vara över 20 år för att besöka den.

Lucka nr 13

Whisky: Signatory Vintage 2009 Teaninich
Destilleri: Teaninich
Lagring: Bourbon hogsheads
Ålder: 12 år
Alkoholhalt: 46%
Whiskybase nr: WB212384

Signatory Vintage är inte så stort här i Sverige eftersom Systembolaget inte köper in stora delar av deras sortiment. Ibland hittar man whisky från serien ”Ultimate” som finns ett fåtal flaskor av just nu och kommer i säsong ibland.
Signatory Vintage är en stor oberoende buteljerare i övriga Europa, framförallt med deras ”Small batch” utgåvor som denna. En small batch innehåller 2 till 4 tunnor för en specifik utgåva och de brukar ligga på 46 % men det förekommer även t.ex. svart etikett som brukar indikera på fatstyrka.

Teaninich är ett av de större destillerierna i Skottland men är trots det ganska anonymt. Det ägs av Diageo och nästan all whisky som produceras går till blends. Sådan tur är så är det dock vanligt att oberoende buteljerare (indepentent bottlers) får köpa tunnor från destilleriet vilket gör att vi vanliga dödliga får prova ett relativt okänt men bra destillat till ett bra pris.

Kneippen whisky släppte sin första Teaninich med finish nyligen och grunddestillatet är såpass bra att det kommer att komma en till bottling från just det här destilleriet inom kort.

Rulla till toppen