Har du åldern inne för whisky?

Denna hemsida innehåller information om alkohol så du måste vara över 20 år för att besöka den.

Lucka nr 24

Whisky: Best dram Blair athol 2008
Destilleri: Blair Athol
Lagring: 1st fill Amontillado Hogshead
Ålder: 14 år
Alkoholhalt: 47.8%
Whiskybase nr: WB228991

Då var det dags för årets sista lucka! Här har vi valt en 1 st fill Amontillado sherry lagring för att lyfta fram julens dofter och smaker.
Blair Athol är ett gammalt destilleri då det grundades redan 1798. Idag ägs det av Diegeo och det mesta av whiskyn som produceras används i den blend som heter Bell`s. Här har vi ett destilleri som är minst lika känt för sitt utseende som sin sprit. Det är väldigt pittoreskt och vackert beläget och lockar nästan 100.000 besökare om året.

Best Dram är lite mindre känt och har ni varit med på någon av Jims onlineprovningar under året ska kan ni ha provat något från denna buteljerare.
Den tyska importören ”Whisky Druid” är det som tillhandahåller märket Best dram och har ett antal single casks som väljs att buteljeras varje år. Denna är från årets utgåvor men det är inget vi kommer kunna se via Systembolaget framöver då de är små och fokuserar främst på tyska marknaden.

Vi har mycket roligt på gång under 2024. Vill ni följa med på vår whiskyresa eller veta mer om våra provningar så följ oss gärna.
Nu tackar vi för oss och vi önskar er God Jul och ett Gott Nytt År! /Fredrik & Jim

Anmäl er på nyhetsbrevet för att få info om kommande provningar samt nytt med Kneippenwhisky.

Rulla till toppen