Har du åldern inne för whisky?

Denna hemsida innehåller information om alkohol så du måste vara över 20 år för att besöka den.

Lucka nr 5

Whisky: Kneippen ”Sweet Asian Slackline”
Destilleri: Nantou Distillery
Lagring: Bourbon cask med Muscadel finish
Ålder: NAS
Alkoholhalt: 46%
Whiskybase nr:

Nantou distillery ligger i Taiwan och öppnades 1977. Man gör en mängd olika spritdrycker och har sålt whisky sedan 2013 under varumärkena Omar och Yushan. Destilleriet arbetar med sherry och bourbon casks och importerar mältat korn från Skottland. I år släppte man en 13 årig whiskylagrad på PX som är den äldsta whiskyn man hittills gett ut. Med tanke på att ”Angels Share” (hur mycket som dunstar under lagringen) är tre gånger högre än i Skottland per år så blir det inte många flaskor som når marknaden.

Vi är givetvis tvungna att ta med en av våra egna flaskor! Här har vi valt att arbeta med i vår mening en ganska medioker whisky för att ge den en ovanlig finish. Vi har lyckats ge whiskyn fler lager av doft och smak. Vi hoppas att ni gillar den!

Muscadel är ett mycket sött dessertvin som produceras i Sydafrika och är en av de äldsta druvsorterna i landet. Tyvärr sjönk dessertvinet i popularitet under många år och har blivit som ett bortglömd skatt.
Muscadel som började produceras i Sydafrika år 1659 tillhör släktet Muscat men i dagsläget finns det över 200 olika variationer på druvan som gör att de olika sötvinerna kan skilja sig åt även om det är samma släkte. Muscadelle, det vita vinet från Frankrike tillhörande samma släkte men är ett helt annat vin.
Vad vi vet så är det inte någon whiskymakare som gjort en finish eller lagring på Muscadel.

Rulla till toppen