Har du åldern inne för whisky?

Denna hemsida innehåller information om alkohol så du måste vara över 20 år för att besöka den.

Lucka nr 9

Whisky: SMWS 35.315 ”Juice Box”
Destilleri: Glen Moray
Lagring: Bourbon cask
Ålder: 9 år
Alkoholhalt: 59,7%
Whiskybase nr: WB211893

SMWS, Scotch Malt Whisky Society, är en klubb med ca 35.000 medlemmar världen över. Whiskyn säljs exklusivt till dessa medlemmar och man fokuserar mest på single casks buteljerade på fatstyrka. I år firar klubben 40 år. Konceptet är att man ska fokusera på smaker och dofter och inte sälja på grund av ett varumärke. Koden i namnet 35 (vilket destilleri det är) och 315 (vilken tunna i ordningen man buteljerar från detta destilleri. Denna ingår i den smakprofil man har döpt till Spicy and Sweet.

Detta är den första men inte sista whiskyn i kalendern på fatstyrka, 59,7%. Ett råd är att låta den lufta ett tag och ha gärna några droppar vatten redo för att förändra upplevelsen. Vi gillar destillatet och vi gillar SMWS. För oss är det en kvalitetsmärkning och vi hoppas att ni njuter av denna whisky som det är få förunnat att få prova.
Glen Moray ligger i skotska Speyside och grundades 1897. Märket är populärt i Sverige och det finns ganska mycket billig Glen Moray på Systembolaget. En del av dessa har intressanta slutlagringar som t.ex Chardonnay. Köp och prova men en varning är på plats. Tro inte att de är lika denna för då kommer ni bli besvikna.

Rulla till toppen