Har du åldern inne för whisky?

Denna hemsida innehåller information om alkohol så du måste vara över 20 år för att besöka den.

Provning hos PWL

Amerikansk singel malt, Irländsk singel grain och en del skottar

Jim fick möjlighet att hålla i provning för whiskyklubben Peking Whisky Lover som vi alla är medlemmar i.
Provningen hölls på Smedjegatan 9 i Norrköping och 21 medlemmar anmälda.

Min tanke var att få en bra spridning med whisky från andra delar än bara skottland.
I provningen så ingick dessa:


När: 6:e december, kl 18.30
Var: Peking whisky lovers samlingslokal

Balcones Texas single malt classic edition 53%

Något som är på framfart är Amerikansk singel malt och i skrivande stund så finns det 100 st destillerier i USA som har producerat Amerikansk singel malt whisky. Detta kan jämföras med skottland som har 140 st destillerier som producerar singel malt och meningen var att ge alla ett smakprov på just detta med en framtid där USA kommer att springa om Skottland i antal singel malt producerande destillerier.

Loch Lomond steam & fire 46%

En nyligen släppt whisky här i Sverige där Loch lomond skapat denna buteljering för att hylla tunnbinderierna i skottland. Loch lomond äger en av 4 verksamma tunnbinderier. Whiskyn har fått en finish i hårt kolade fat som loch lomond själva satt ihop och kolat i deras lokaler

Tipperary single cask Irish single grain 59.55%

Ett ganska okänt destilleri som startade 2014. Denna bottling är sourcad och fylld i fat 2010 innan destilleriet fanns och för ovanlighetens skull så är det än single cask, single grain från Irland.

Signatory vintage Benrinnes 10yo cask #310550 58.8%

Detta blev kvällens vinnare av majoriteten och destilleriet Benrinnes som gör sprit till blends till största del är inte så vanligt att man får tag på. Det finns en del independent bottlers som köper sprit från dem och lagrar precis som denna från Signatory vintage. Mycket trevlig whisky och något jag kommer hålla ögonen öppna för i framtiden.

Kneippen shipwrecked at Machir Bay, Rioja cask finish 46%

Det var givet att inkludera en av våra kneippen bottlingar och denna gång blev det rök!
En triologi som vi släppt med kilchoman där denna är den första av dem. En spank rödvinslagring på en mycket populär Machir bay. Whiskyn har fått mycket från vinet och vinösa toner är ett faktum, färgen har med förändrats till det lite mera lockande mystiska mörk röda koppar liknande nyanser.

Whisky depots single malt scotch whisky edition no 26. Islay whisky bourbon aged with sherry cask finish 57.7%

Sist ut i linan blev en ganska anonym whisky, en butiksbuteljering från Harry’s Wein & Whisky-Depot. Denna bjuder på en whisky från Islay med en kort finish på sherry casks buteljerad på fatstyrka.

// Jim

Vill ni ha mer information från oss, prenumerera på vårt nyhetsbrev nedan

Rulla till toppen