Har du åldern inne för whisky?

Denna hemsida innehåller information om alkohol så du måste vara över 20 år för att besöka den.

Kneippen

Lalande’s whispering velvet

DESTILLERI

Bunnahabhain

TYP AV TUNNA

5L Ungersk ek

ABV

46%

ÅLDER

7

CASK FINISH

Pomerol , red wine

REGION

Islay

VOLYM

50 cl

ANTAL FLASKOR

10 st

DATUM

2024-04

Om whiskyn

Exklusivare rödvinsfinish

Något som vi hela tiden strävar efter är att få en bredd av olika cask finishes och när det gäller vin så finns det mycket att grotta ned sig i.
Fler och fler börjar benämna specifika vin sorter. Det kan ha att göra med stilen på vinet, vilket land det kommer ifrån, område, druvsort eller hur det framställs.

Vi började att kolla på lite områdes specifika rödviner och landade till slut i ett parti Lalande De Pomerol rödvin. Skillnaden på Pomerol och Lalande de Pomerol är att den sistnämnda är något billigare än vanliga Pomerol. Där ett billigare Lalande vin kan kosta strax under 200kr flaskan jämfört med ett vanligt Pomerol vin som kan kosta 300kr och uppåt.

Ingående whisky som vi valt denna gången är en ung Bunnahabhain på endast 7 år, de var väldigt blek till färgen och hade initialt gräsiga och friska toner och man kunde känna att det är en ung sprit vi har att jobba med. Mognaden för denna buteljering krävde något längre lagringstid än lagringen innan denna dels för att runda av spriten med eken och vinet men för att också få färg då fatet sjunger på sista versen.
Resultatet är en mahogany liknande färg och en tydlig vinpåverkan som lyft whiskyn till en kryddigare och mer komplex dram.


Smaknoter

Kommer framöver
Kommer framöver
Kommer framöver

Betyg

Jim

Lukt:

NA/25

Smak:

NA/25

Finish:

NA/25

Balans:

NA/25

/100
Robert

Lukt:

NA/25

Smak:

NA/25

Finish:

NA/25

Balans:

NA/25

/100
Fredrik

Lukt:

NA/25

Smak:

NA/25

Finish:

NA/25

Balans:

NA/25

/100
Rulla till toppen