Har du åldern inne för whisky?

Denna hemsida innehåller information om alkohol så du måste vara över 20 år för att besöka den.

Sällsynta Cask finishes

På jakt efter ovanlig finish

Våga experimentera

Det förgångna

Sent 2022 så bottlandes en IPA cask tillsammans med en Irländsk whisky som var lite av ett tärningspel. Skulle det bli bra eller skulle det bli flopp. Ölen i sig var ofiltrerad vilket också kunde påverka whiskyn på olika sätt.
Men man måste våga för att inse att det kanske kan bli något riktigt bra och det var den responsen vi fick gladde oss.

Innan Irländaren så provade vi en udda kombination. Finsk körsbärslikör kombinerat med en ganska distinkt indisk whisky från Paul John som behövde en stark finish för att få den i den riktning vi hade tänkt oss.
Efter halva tiden så trodde vi det inte skulle gå att släppa då det inte alls blivit i som vi tänkt oss men med lite mer tid där eken och likören fått göra sitt så blev det i slutändan någonting helt annat.
Med det med oss så är vi villiga att prova mer experiment 2023.

Kommande

Vi har diskuterat och bollat fram och tillbaka vilken whisky som skall användas och vad som kan passa med vad. Till nästa släpp har vi valt en ovanligare whisky från Taiwan. Till den har vi valt en finish på Muscadel.
Muscadel är en druva som ingår i familjen Muscat och odlas i Syd Afrika. Vi har provat flera whisky under åren med finish på Muscat och Moscatel men aldrig en Muscadel. Vinproducenterna pratar gärna om olika druvor och terroir. Det är något vi är intresserade av att utforska! Vi kommer fortsätta att göra saker vi tycker är spännande och utmanade så glöm inte att besöka oss för att läsa om vår resa.

Slàinte

Rulla till toppen