Har du åldern inne för whisky?

Denna hemsida innehåller information om alkohol så du måste vara över 20 år för att besöka den.

Dyrare caskfinishes

Vad är en dyrare cask finish?

Det kan variera och olika spritsorter, det finns t.ex. dyrare viner, cognac från frankrike eller annan brandy.
För oss så måste vi väga in alla aspekter i hela lagringsprocessen där det ingår:

  • Ekfat
  • Mättande sprit, vin, öl eller annan alkohol
  • Whiskyn i sig
  • Glasflaska, etikett, hätta mm.

Det svåra med en buteljering är att balansera så inte något sticker iväg och i slutändan så får vi ett resultat där det inte stuckit iväg allt för mycket i kostnad. Men det går att göra på flera olika sätt genom att t.ex. använda tunnan flera gånger eller använda en billigare whisky eller en billigare mättnadsort.

Pomerol

Pomerol vin är något vi valt att satsa på 2024 och det kommer att komma ut två utgåvor med Pomerol rödvinsfinish. En bottling under våren samt en under sommaren/hösten.

Vad är pomerolvin?

Pomerol är en appellation i vinregionen Bordeaux i sydvästra Frankrike. Det omfattar 800 hektar odlingar och gränsar i öster till Saint-Émilion och i norr till Lalande-de-Pomerol.

Ett exklusivt men fortfarande något billigare vinet Lalande-de-pomerol som ligger norr om Pomerol är lite bergigare med liknande ler-grus-sandjordar de får inte lika kraftigt men fortfarande lik i stilen och dyrare men överkomligt om man hittar rätt.

Svensk ek tunna från Thorslundskagge
Bild från: https://www.kagge.com/

Lalande de pomerol

Vi har valt att satsa på två stycket Lalande de pomerol cask finishes i år som vi nämnt tidigare och den första kommer att bli med ett parti bunnahabhain som är lagrat på buroubon barrel i 6 år.
En ung whisky som har bra bas på näsan men där smaken behöver en skjuts, vi tror vinet och eken kan göra en stor förändring här och ge den lite roströd färg.

Anmäl er till vårt nyhetsbrev

Rulla till toppen